Objavili oblasť mozgu, ktorá nám umožňuje identifikovať motocykle
Objavili oblasť mozgu, ktorá nám umožňuje identifikovať motocykle

Video: Objavili oblasť mozgu, ktorá nám umožňuje identifikovať motocykle

Video: Objavili oblasť mozgu, ktorá nám umožňuje identifikovať motocykle
Video: Дэниел Шмахтенбергер: Уничтожат ли нас технологии? 2024, Marec
Anonim

A kto hovorí, že motocykle, hovorí akýkoľvek iný neživý predmet pretože doteraz neurovedci vedeli, že v oblasti predného laloku sa nachádza oblasť tzv FFA alebo Facial Fusiform Area ktorý mal na starosti rozpoznávanie tvárí. Po najnovšom výskume však zistili, že toto miesto s veľkosťou čučoriedky ponúka viac hry, ako sa zdá.

Tím vedcov z Vanderbilt vykonal viacodborovú štúdiu s použitím výkonného MRI skenera. Potvrdzujú to výsledky publikované v časopise Proceedings of the National Academy of Sciences FFA nie je len na rozpoznávanie tváre keďže počas testov sa oblasť rozsvietila malými záplatami, čo potvrdilo, že je plne funkčná.

Rankin McGugin, poverený vyšetrovaním, vyhlásil nasledovné:

Tieto výsledky slúžia na to zlepšiť liečby ľudí, ktorí majú problém rozoznávať tváre alebo predmety, ako sú ľudia s autizmom.

Fungovanie mozgu na rozpoznávanie tvárí alebo predmetov funguje inak napríklad u jedincov, ktorí nie sú expertmi na rozpoznávanie vozidiel. Väčšina ľudí ich rozpoznáva podľa schémy čiastočného výskumu, ale naopak, mozgy odborníci majú oveľa globálnejší prístup čo je tiež oveľa rýchlejšie.

Odporúča: